En medicinsamtale med en af apotekets farmaceuter er et gratis tilbud til dig, der indenfor de sidste 6 måneder er kommet i behandling med ny medicin efter at have fået konstateret en kronisk sygdom eller til dig som har fået medicin i mere end 12 måneder. Målet med Medicinsamtalen er, at du kommer godt i gang med din medicin, hvis det er nyt, eller får løst eventuelle problematikker eller dårlige vaner man er kommet ind i.

Tilbuddet gælder også forældre til børn, der har fået konstateret en kronisk sygdom.

Hvad er formålet med medicinsamtalen?

Erfaringen viser, at mange nye brugere af medicin ikke får taget medicinen, som de bør. Det kan skyldes utryghed omkring brugen, manglende viden, bivirkninger m.m.

Når man har taget medicin i længere tid, risikerer man at komme ind i dårlige vaner omkring brugen af medicinen, uden at man selv bemærker det. Det kan også være, at man oplever bivirkninger, uden at man nødvendigvis relaterer det til medicinen.

Samtalen med farmaceuten kan give dig tryghed, viden og værktøjer, så du kan følge den medicinske behandling, din læge har anbefalet. På den måde får du det bedste ud af medicinen.

Samtalens emner kan være:

Hvordan virker medicinen?
Hvordan bruges medicinen?
Medicinens bivirkninger
Gode vaner omkring det at bruge medicin
Bekymringer om brug af medicinen
Tilskud til medicinen

Hvordan foregår medicinsamtalen?

Det kan være din læge, der anbefaler dig at kontakte apoteket om medicinsamtalen. Det kan også være i dialogen med apoteket, du får samtalen anbefalet.

Første del af samtalen varer ca. 10 minutter og foregår på apoteket i rolige og diskrete omgivelser, hvor du kan tale uforstyrret med farmaceuten. Anden del varer også ca. 10 minutter og foregår samme sted eller over telefonen omkring 3-4 uger efter første samtale.

se også


medicinsamtale01.ashx

Se brochure om medicinsamtale

Bestil tid til en medicinsamtale

Du kan enten kontakte apoteket for at booke en tid til en medicinsamtale, eller du kan spørge i skranken. Som regel kan vi afhold samtalen med det samme, således at tidsbooking ikke er nødvendig. Vores ved spørgsmål er du altid velkommen til at ringe på tlf: 36 78 44 33

Friheden Apotek

Hvidovre Stationsapotek

Brøndby Strand Apotek

Webshop