Vi har samlet en række sundhedsrelevante applikationer til smartphones og tablets. Nedenfor kan du læse en kort beskrivelse af apps’ne samt downloade dem fra Google Play eller App Store.

 


medicinkortet

 

Medicinkortet

Med denne app kan du se din aktuelle medicin, som er registeret på Fælles Medicinkort af en læge. Du kan også se dine åbne recepter, det vil sige recepter, hvor du fortsat kan få udleveret medicin på apoteket. Sammen med de åbne recepter ser du også den medicin, du allerede har fået udleveret på apotek.
Android-app-storeapp store


medicinhusker

 

Medicinhusker

Medicinhusker er en gratis app til dig, der har brug for hjælp til at holde styr på din medicin. Den minder dig om hvornår du skal tage din medicin. Medicinhusker har også en funktion som kan hjælpe dig til at med at holde øje med fx dit blodtryk, blodsukker eller vægt

Android-app-storeapp store


indlægssedler

Indlægssedler

App’en “Indlægssedler” indeholder indlægssedler fra medicin markedsført i Danmark. Informationen i app’en er identisk med informationen i medicinæsken, blot er den i app’en i et stort og læsevenligt format – og altså lige til at hente frem, hvis den fysiske seddel er blevet væk.  App’en opdateres hver 14. dag med de nyeste indlægssedler fra Lægemiddelstyrelsen.

Android-app-storeapp store


minmedicin min.medicin.dk

App’en indeholder information om al medicin, der er markedsført i Danmark inklusiv information om tilskud – og udleveringsregler. Informationen hentes fra hjemmesiden min.medicin.dk og er på almindeligt dansk.

Android-app-storeapp store


promedicin pro.medicin.dk

App’en indeholder information om alle præparater markedsført i Danmark inklusiv information om tilskud – og udleveringsregler. Informationen hentes fra pro.medicin.dk, som er lægemiddelinformation til fagfolk.

Android-app-storeapp store


patienthåndbogen Patienthåndbogen

Med Patienthåndbogens app kan du søge i Patienthåndbogens over 3.000 sygdomsartikler og over 2.000 illustrationer i form af tegninger, røntgenbilleder, fotos, animationer og videoer. Du kan gemme dine favoritartikler og dele indhold i Patienthåndbogen med andre via mail og Facebook.

Patienthåndbogen er et elektronisk opslagsværk, som ejes af Danske Regioner og de 5 regioner. Patienthåndbogen er en del af den fælles offentlige sundhedsportal – www.sundhed.dk. Patienthåndbogen henvender sig primært til brugere uden sundhedsfaglige baggrund

Android-app-storeapp store


lægehåndbogen Lægehåndbogen

Med Lægehåndbogens app kan du søge i over 3.000 sygdomsartikler og over 2.000 illustrationer i form af tegninger, røntgenbilleder, fotos, animationer og videoer via dine mobile enheder. Du kan gemme dine favoritartikler og dele indhold i Lægehåndbogen med andre via mail og Facebook. Du kan både søge med fritekst og med diagnosekoder (ICPC2 og ICD10). Du får også resultater fra Patienthåndbogen.

Lægehåndbogen er et elektronisk opslagsværk, som ejes af Danske Regioner og de 5 regioner. Lægehåndbogen er en del af den fælles offentlige sundhedsportal – www.sundhed.dk. Lægehåndbogen henvender sig primært til sundhedsfaglige.

Android-app-storeapp store


ekvit ekvit

Rygestop med mobilen

E-kvit giver dig opbakning til rygestop. Du kan også få hjælp til at trappe ud af nikotinbrug.
Du fortæller e-kvit om din rygning, din motivation og dine vaner, når du opretter en profil. Så sender programmet dig skræddersyet hjælp og din helt egen stopplan. Det hele er gratis for dig.

E-kvit er udviklet i et samarbejde mellem Danmarks Apotekerforening og Kræftens Bekæmpelse og Sundhedsstyrelsen.

Android-app-storeapp store


pollental Pollental

Med Dagens Pollental til smartphone er du altid opdateret med det seneste pollental. I år er vi stolte af at præsentere en helt ny og forbedret app til iOS og android.

Dagens pollental udgives normalt mellem kl. 14-16 i sæsonen. Brug derfor pollenvarslingen i app’en til at forberede dig på den kommende dag.

Læs mere om appen her. Appen er lavet af Astma-allergi Danmark.

Android-app-storeapp store

http://www.astma-allergi.dk/ditmobilepollental – De har mang apps!!!


aredliv Red liv

Chancen for at overleve et hjertestop stiger tre gange, hvis der ydes livreddende førstehjælp. Hjerteforeningens app RED LIV skal introducere danskerne til de enkle trin: 30 tryk og 2 pust

Android-app-storeapp store


112-logo 112 app

Med Danmarks officielle 112 app kan du starte et opkald til alarmcentralen og samtidig sende mobilens GPS-koordinater afsted. På den måde kan du få hjælp hurtigere.

Android-app-storeapp storebutton_windows_store

Læs mere her.


hjertestarter app Hjertestarter app

TrygFonden har udviklet en app, der kan vise dig vej til de hjertestartere, som er registreret på hjertestarter.dk.

App’en er udviklet på baggrund af anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen om en mobil løsning med oplysninger om hjertestarternes placering i Danmark. I en akut situation skal man dog aldrig begynde at lede efter hjertestartere på mobilen, men i stedet ringe 1-1-2.

Android-app-storeapp store


UV-Indeks UV index app

I appen UV-INDEKS kan du få det forventede uv-indeks for både ind- og udland, og du kan se, hvilken indvirkning skydækket har på indekset. Du kan også se en prognose for de kommende dage og få gode råd til solbeskyttelse.

Android-app-storeapp store


min smerte Min smerte app

Med Min Smerte app’en kan du få nem adgang til viden om forskellige smerter og til praktiske hjælpemidler. På den måde kan du få hjælp til at få bedre styr på dine smerter, så de bliver lettere at leve med og ikke styrer dit liv.

Android-app-storeapp store


dia+ DIA+

Appen, der hedder Dia+, er et lille program, som kan holde styr på blodsukker, kolesterol, blodtryk og BMI. Indtast værdierne på mobiltelefonen, og følg med i udviklingen i din sundhedstilstand over tid. Det er også muligt at se, hvordan dine tal ligger i forhold til de anbefalede værdier, og de kan synliggøres med grafer.

App´en indeholder også en påmindelsesfunktion, så mobiltelefonen giver et bip, når du eksempelvis skal tage din medicin eller måle dit blodsukker.
Android-app-storeapp store


icon175x175 Kemiluppen

Kemiluppen er udgivet af Forbrugerrådet Tænk Kemi og hjælper dig med viden om uønsket kemi i kosmetik og plejeprodukter.
Android-app-storeapp store


blå_sundhedskort Europæisk sygesikringskort

Vejledning i, hvordan man bruger det europæiske sygesikringskort i de 28 EU-lande, Island, Liechtenstein, Norge og Schweiz. Den indeholder generel information om kortet, nødtelefonnumre, behandlinger og udgifter, der er dækket, hvordan man anmoder om refundering, og hvem man skal kontakte, hvis man har mistet sit kort. Findes på 25 sprog med nem mulighed for at skifte fra et sprog til et andet.
Android-app-store